We horen het vaak: juridische stukken die onbegrijpelijk zijn, niet in lijn met de kernwaarden van een organisatie en dus maar in de la blijven liggen.

En dat is jammer, want een gebrek aan bewustzijn kan ervoor zorgen dat verwachtingen niet worden gemanaged en een voedingsbodem worden voor spanningen en conflicten. Bovendien is het voor de veiligheid essentieel om helder en begrijpelijk te communiceren, zodat ongelukken en incidenten voorkomen kunnen worden.

Wij vroegen het ons af: kan het anders in het arbeidsrecht, begrijpelijk EN juridisch kloppend?

We gingen op zoektocht en kwamen uit bij Legal Design, een innovatieve manier om begrijpelijker, to the point en gebruiksvriendelijkere juridische informatie, producten en processen te maken.

Wat betekent dit nu voor de arbeidsrechtelijke praktijk?

Denk bijvoorbeeld aan arbeidscontracten: Hoeveel onbegrijpelijks staat daar nu in, terwijl het voor iedere medewerker belangrijk is dat zij/hij snapt wat er staat. Wij mochten aan de slag met een Legal design arbeidscontract voor een grote Retail keten om een helder, begrijpelijk en visueel aantrekkelijk contract te maken, dat dicht bij de visuele beeldtaal blijft van onze klant.

Ook keken we naar arbeidsvoorwaarden: vaak zijn dit pakketten papier vol met regels, afspraken etc die niemand leest, maar die wel belangrijk zijn om toe te passen. Ook hier hebben wij met behulp van Legal design arbeidsvoorwaarden regelingen gemaakt die begrijpelijk, toepasbaar en visueel goed en helder in elkaar zitten. Gebruikersvriendelijk dus!

Legal design is voor ons een innovatieve tool om onze klanten nòg beter te kunnen helpen, en hiermee brengt Committ Legal juridische expertise in samen met een design mindset en zorgt ervoor dat je met Legal design verwachtingen kunt managen.  Legal design zorgt voor duidelijkheid, is conflict- EN kostenverlagend.

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij vertellen je graag meer wat Legal design kan betekenen voor jou organisatie. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.