En dan wordt je geconfronteerd met een werknemer die langdurig uitvalt: De kopzorgen die ontstaan bij deze situatie, herkennen wij maar al te goed: zowel vanuit een financieel, als een organisatorisch en mentaal perspectief:

 

  • Onzekerheid over het proces: het gaat vaak om langdurige uitval, waarbij je alle controle verliest als werkgever;
  • Ondoorzichtigheid: er is een woud aan ondoorzichtige regels en verplichtingen waar je als werkgever in terecht komt: Wie moet wat moet doen en wanneer? Wat mag wel en wat mag niet? Hoe kan ik als werkgever toch ‘grip’ op de zaak krijgen/houden?
  • Financiële kosten: je moet een vervanger zoeken en je maakt je druk over de financiële extra belasting die dit met zich meebrengt
  • Spanning: indien langdurige uitval situationeel is en ontstaat na spanningen en een (acuut) conflict op de werkvloer, zorgt dit voor mentale stress aan beide kanten: voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Je bent bang voor precedentwerking en voor lijken die uit de kast komen.

 

Jouw belangen als werkgever:

  • Grip op de situatie
  • Helderheid over het proces
  • Communicatie over de verwachtingen en verplichtingen over en weer
  • Een strategie en een plan om hier zo goed mogelijk mee om te gaan

 

Wat gaan we doen?

Deze masterclass gaat in op alle aspecten rondom het legal case management van uitval: aan de hand van praktijkvoorbeelden duiken we het proces in van de ziekmelding, arbeidsongeschiktheid, controle, re-integratie en de stakeholders die erbij komen kijken: de bedrijfsarts, het UWV en de werknemer zelf. Wat mag je en kun je doen als werkgever? Hoe voer je onderhandelingen en hoe stel je jezelf op?

 

Naast de uiteraard up-to-date legal kennis over het arbeidsrecht en haar werking, zul je ook concreet het gehele proces verhelderd krijgen: want òm het arbeidsrecht voor jou als werkgever te laten werken, zul je ook de dialoog en onderhandelingen aan moeten gaan. We leren je hoe dit werkt en na de masterclass zul je concrete inzichten, tools en kennis hebben die jou direct verder kan helpen bij jouw eigen ‘hoofdpijndossiers’.

 

Investering: € 395 ex. BTW per persoon. Voor deelname kun je mailen naar s.wouters@committlegal.nl 

 

Deze masterclass kan ook - tailor made - in company worden gegeven. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

 

N.B. Ben je nog niet zeker of het wat voor jouw organisatie is? Schrijf je dan kosteloos in voor ons online Lunch-seminar “De zieke werknemer” op donderdag 20 oktober van 12.30 tot 13.15. Meld je aan via s.wouters@committlegal.nl