Veel ondernemers en HR Managers worden regelmatig geconfronteerd met een gebrekkig personeelsdossier. Of dat nu kleinere ondernemingen zijn of grotere; het kan altijd voorkomen dat u besluit dat het beter is om van een bepaalde medewerker afscheid te nemen. Bijvoorbeeld omdat een medewerker niet goed functioneert, zijn targets niet haalt of niet goed in het team ligt.


Nadat het exitbesluit intern al is genomen, blijkt dat schriftelijk toch niet zoveel is vastgelegd over uw aanhoudende, groeiende ontevredenheid. Sterker nog, de functionerings- en beoordelingsverslagen zijn zelfs minimaal ‘voldoende’. Hoe komt u in geval van een gebrekkig personeelsdossier toch op een tactische manier tot een oplossing?

Committ Legal onderzoekt niet alleen de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen, maar kijkt ook verder: hoe kan dit in de toekomst voorkomen worden? Waarom wordt iemand voldoende beoordeeld wanneer eigenlijk toch sprake is van ontevredenheid? Werkt het beoordelingssysteem op die manier juist niet tegen? Is die ontevredenheid wel terecht als gekeken wordt naar de functievereisten? Hoe kan het beter?


Het antwoord op die vraag zorgt voor meer gemotiveerde medewerkers die weten waar ze aan toe zijn, of het nu gaat om de beoordeelde zelf, of de beoordelaar. Het advies van Committ Legal draagt ook bij aan een betere reputatie en een beter bedrijfsresultaat.