Onlangs werden de Gouden Zandlopers uitgereikt. Nieuw dit jaar was de Resilience Award, een prijs voor het advocatenkantoor of initiatief dat zich veerkrachtig heeft getoond in deze onvoorspelbare tijden. AnderhalvemetervoorHR.nl, een initiatief van Committ Legal, kreeg een eervolle vermelding van de jury!

Het platform inspireert alle HR Specialisten om te zorgen voor betrokken, gezond en voldoende personeel, juist in deze crisistijd. Nieuwe wegen vragen creatieve oplossingen. AnderhalvemetervoorHR wijst de weg. Hoe? Door middel van nieuwsberichten, praktijkvoorbeelden en vooral: gratis downloads.

Een fragment uit het artikel in het nieuwe Advocatie Magazine, dat in het teken staat van de Gouden Zandlopers:

Wouters zag hoe ‘juristen op LinkedIn over elkaar heen buitelden’ met dezelfde soort uitleg over de NOW en andere overheidssteun. “Al die teksten leken op elkaar; ze zijn interessant voor juristen, maar niet direct bruikbaar voor ondernemers of HR-managers,” zegt ze. Wouters besloot het anders te doen en werkte avonden achter elkaar aan de downloads vol praktische arbeidsrechtelijke protocollen, reglementen en voorbeeldbrieven om een nieuwe manier van werken concreet vorm te geven. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘risicomanagement voor HR’ of ‘grip op gezondheid’. “Ik wil kennis delen en concrete handvatten bieden in deze moeilijke situatie waaraan veel weten regelgeving nog niet is aangepast. Dat is volgens mij waar de advocatuur naartoe moet.”

Het volledige artikel leest u hier.