Op 31 januari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans behandeld in de Tweede Kamer, waar minister Wouter Koolmees steun wint voor zijn wetsvoorstel dat de rechten tussen flexwerkers en vaste medewerkers meer in lijn probeert te brengen.

 

Voor tijdelijke krachten moeten straks hogere sociale premies worden betaald terwijl deze groep vanaf de eerste dag van het dienstverband (in plaats van na twee jaar) recht hebben op een wettelijke ontslagvergoeding.


Tegelijkertijd beoogt de Wet Arbeidsmarkt in Balans het ontslagrecht te versoepelen doordat werkgevers kunnen volstaan met een optelsom van verschillende ontslagredenen. Indien een aangevoerde combinatie van ontslaggronden wordt goed gekeurd, kan de rechter bovenop de wettelijke vergoeding een extra vergoeding van maximaal 50% toekennen.

 

Er zijn meer relevante wijzigingen, denk onder andere aan de veel langere proeftijden in zowel contracten voor bepaalde als voor onbepaalde tijd. Werkt u veel met oproepkrachten, dan gaat er voor u het nodige veranderen.


Wilt u weten welke actie u kunt ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten en grip te houden? Committ Legal stelt u graag op de hoogte van alleen die veranderingen die uw onderneming vooruit helpen.