Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat vraagt om een korte terugblik op 2021, maar vooral om een (positieve) vooruitblik op 2022. Wederom hebben we een bewogen jaar achter de rug, ook op het gebied van recruitment en arbeidsrecht. Wat staat ons komend jaar allemaal te wachten? 
 
Visie op 2022
Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht? Wat zijn de belangrijkste uitspraken, hoe vertalen zich die naar de praktijk? Wat gaat er wijzigen komend jaar? Welke nieuwe wetten zijn in de maak? Krapte op de arbeidsmarkt: wat zijn de oorzaken, hoe haal je de juiste kandidaten binnen én hoe houd je ze binnen? Hoe worden de social media platforms Snapchat en TikTok ingezet voor jobmarketing? Welke rol speelt Google for Jobs in 2022? Staat diversiteit op de werkvloer hoger op de agenda bij werkgevers?
 
Wij hebben geen glazen bol, maar wij zitten heel dicht bij het vuur. Tijdens het interactieve webinar op dinsdag 14 december a.s. delen mr. Sandra Wouters van Committ Legal en Jeroen Bergen van Primatch HR Groep hun verwachtingen voor 2022. Een helder verhaal en een kompas voor 2022. Na afloop ben je bovendien bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen binnen rechtspraak arbeidsrecht en op de hoogte van arbeidsrechtelijke wijzigingen wet- en regelgeving. Het webinar duurt één uur en de deelname is kosteloos. Ben jij erbij?

Aanmelden kan via deze link.

 

 

 

Afbeelding: Freepik